Marinkraft jobbar för att trygga Sverige under krisen

Det är tuffa tider för många branscher just nu. COVID-19 virusets framfart har gjort att många viktiga hjul i samhället står stilla. Den marina branschen är en av många som drabbats synnerligen hårt.

Under förra veckan jobbade Marinkrafts VD Joakim Sköldhammar med det nya sjukhuset i Älvsjö genom sin tjänstgöring som gruppchef i hemvärnet. På plats kunde han konstatera att det finns ett stort behov av hjälpande händer, såväl inom bygg som vård och att vi skulle kunna bidra mer genom våra kontakter med bl. a. sjögående personal.

Marinkraft kommer därför nu att lägga resurser på att söka igenom sina nätverk för att hitta bland annat sjukvårdskunnig sjöpersonal och andra som kan tänkas behövas i arbetet för att trygga Sverige under krisen.

”Det var en otroligt stark upplevelse att se alla dra åt samma håll på plats i Älvsjö. Trots att uppgifterna kunde vara långrandiga och tunga rådde ändå en positiv anda. Jag känner en stor stolthet över att ha varit delaktig som arbetsledare över fantastiska hemvärnsmän. Och att vi tillsammans med andra aktörer lyckats bygga ett enormt sjukhus som nu kan komma att bli betydelsefullt i arbetet för att skydda den svenska befolkningen från virusets hot.

Ett stort tack riktades från arrangören inte bara till oss på plats utan framför allt till våra nära och kära som gjort uppoffringar och på så sätt givit oss möjligheten att tjänstgöra. Det vi åstadkom var stort” säger Sköldhammar om sin tid vid sjukhuset.

Sverige befinner sig nu i ett extraordinärt läge där vi alla hjälper till med det vi kan. Vissa vill hjälpa till ännu mer men det kan vara svårt att hitta ingångar som möjliggör detta. Där kommer vi på Marinkraft göra det vi kan för att skapa en bro in i behovet.

Vi på Marinkraft vill gärna göra mer både när det gäller uppbyggnad och underhåll men även när det tas i bruk, och sjukvårdsutbildad personal behövs. Det finns många inom sjöfarten som har grundläggande sjukvårdsutbildning som är hemma under längre perioder därför har vi för avsikt att inventera dessa, samt påvisa vår möjlighet att bidra ännu mer.

Om du tror att du kan hjälpa till, klicka på länken nedan och gör en intresseanmälan.

Om du är intresserad av andra jobb klicka på länken ”lediga tjänster”

Marinkraft jobbar för att trygga Sverige under krisen