Automationsingenjör lön

Automationsingenjör lön: Vad tjänar en automationsingenjör? Vad skulle en automationsingenjör kunna tjäna under rätt förutsättningar? Vilken lön erbjuder våra kunder dig som är automationsingenjör?

Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara, så att du enkelt kan rekrytera, eller bli rekryterad, som den mest lämpliga automationsingenjören för uppdraget du önskar.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag.
Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Spontansökan

Automationsingenjör lön

Automationsingenjör lön är en berättigad fråga att undra över. Det är trots allt inte helt självklart att veta medelinkomsten för alla specifika yrken som finns på arbetsmarknaden. På denna sida hjälper vi dig att få svar på allt du undrar över gällande lönen för den som är utbildad automationsingenjör – oavsett om du är den som rekryterar eller är den som ansöker om att bli rekryterad.

För närvarande är automationsingenjör en yrkeskategori där det finns stor efterfrågan på kunniga personer med rätt kompetens och rätt auktorisation.

Under de kommande åren så förväntas många branscher stå inför stora pensionsavgångar – automationsingenjörer är en yrkeskategori som kommer att påverkas. Konkurrensen om kompetent personal kan därför tidvis vara hård.

Automationsingenjör är en resurs som behövs för Sveriges yrkessjöfart och vårt samhälle, så för den som tänkt utbilda sig till automationsingenjör, eller som redan är färdigutbildad, dina kompetenser kommer att behövas även i framtiden.

Automationsingenjör lön

Du som är automationsingenjör

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder dig som automationsingenjör en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Som automationsingenjör inom skepps- och varvsindustrin hos våra kunder så har du alltså en stor möjlighet att själv påverka din inkomst.
 • Du bör också vara medveten om att automationsingenjör för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori och att konkurrensen om kompetent och erfaren personal tidvis kan vara stor.
 • Du tillhör en eftertraktad yrkesgrupp – och du behövs i branschen!

För dig som rekryterar automationsingenjörer

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder sina automationsingenjör en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Detta är dock inte ett ofrånkomligt krav, om ni har andra rutiner kring lönesättning inom ert företag så utgör inte det något hinder.
 • Du bör dock vara medveten om att automationsingenjör för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori.
 • Konkurrensen om kompetent och erfaren personal kan tidvis vara hård.

Lön för automationsingenjör enligt Lönestatistik.se

Se statistik 

MARINKRAFT REKRYTERAR AUTOMATIONSINGENJÖRER FÖR JOBB

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra automationsingenjörer har stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer och alla våra kandidater arbetar självständigt. Självklart har de också rätt erfarenhet för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en kunnig automationsingenjör.

Vi rekryterar även båtmekaniker, marinmekaniker, konstruktörer, projektledare och övrig säljpersonal på alla nivåer som efterfrågas.

Marinkraft har idag kontor i Stockholm, men vi rekryterar och bemannar i hela Sverige.

Välkommen till oss på Marinkraft, er bästa partner när ni behöver rekrytera en kunnig och erfaren automationsingenjör!

Liknande tjänster

 • Automationselektriker
 • Automationstekniker
 • Automationsmontör
 • Ingenjör

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!