Automationstekniker lön

Automationstekniker lön: Vad tjänar en automationstekniker? Vad skulle en automationstekniker kunna tjäna under rätt förutsättningar? Vilken lön erbjuder våra kunder dig som är automationstekniker?

Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara, så att du enkelt kan rekrytera, eller bli rekryterad, som automationsteknikern för uppdraget du önskar.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag.
Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Spontansökan

Automationstekniker lön

Automationstekniker lön är en berättigad fråga att undra över. Det är trots allt inte helt självklart att veta medelinkomsten för alla specifika yrken som finns på arbetsmarknaden. På denna sida hjälper vi dig att få svar på allt du undrar över gällande lönen för automationstekniker – oavsett om du är den som rekryterar eller är den som ansöker om att bli rekryterad.

För närvarande är automationstekniker en yrkeskategori där det finns stor efterfrågan på kunniga personer med rätt kompetens.

Under de kommande åren så förväntas många branscher stå inför stora pensionsavgångar – automationstekniker är en av många yrken som kommer att påverkas. Konkurrensen om kompetent personal kan därför tidvis vara hård.

Automationstekniker är en resurs som behövs för Sveriges yrkessjöfart och vårt samhälle, så för den som tänkt utbilda sig till automationstekniker, eller som redan är färdigutbildad, din kompetens kommer att behövas även i framtiden.

Automationstekniker lön

Du som är automationstekniker

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder dig som automationsttekniker en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Som automationstekniker inom skepps- och varvsindustrin hos våra kunder så har du alltså en stor möjlighet att själv påverka din inkomst.
 • Du bör också vara medveten om att automationstekniker för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori och att konkurrensen om kompetent och erfaren personal tidvis kan vara stor.
 • Du tillhör en eftertraktad yrkesgrupp – och du behövs i branschen!

För dig som rekryterar automationstekniker

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder sina automationstekniker en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Detta är dock inte ett ofrånkomligt krav, om ni har andra rutiner kring lönesättning inom ert företag så utgör inte det något hinder.
 • Du bör dock vara medveten om att automationstekniker för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori.
 • Konkurrensen om kompetent och erfaren personal kan tidvis vara hård.

Lön för automationstekniker enligt Lönestatistik.se

Se statistik

REKRYTERA AUTOMATIONSTEKNIKER MED RÄTT KOMPETENS

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra automationstekniker har stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer och alla våra kandidater arbetar självständigt. Självklart har de också rätt erfarenhet för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en automationstekniker.

Vi rekryterar även båtmekaniker, marinmekaniker, konstruktörer, projektledare och övrig säljpersonal på alla nivåer som efterfrågas.

Marinkraft har idag kontor i Stockholm, men vi rekryterar och bemannar i hela Sverige.

Välkommen till oss på Marinkraft, er bästa partner när ni behöver rekrytera en kunnig och erfaren automationstekniker!

Liknande tjänster

 • Automationselektriker
 • Grafisk automationstekniker
 • Underhållstekniker
 • Reparatör (Lok och vagn)
 • Automationsingenjör
 • Tekniker
 • Montör

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!