Automationstekniker utbildning

Automationstekniker utbildning är kanske något du undrar över. Vad krävs egentligen för att du ska kunna utbilda dig som automationstekniker?
Vilka egenskaper efterfrågas? Vilka kunskaper bör du besitta? Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag. Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Varje dag vägleder vi företag och arbetare att lyckas med sitt förvärv på bästa sätt!

Spontansökan

Automationstekniker utbildning

Automationstekniker utbildning:

Industrier och företag automatiserar allting i allt större utsträckning, vilket innebär att det finns behov av kunniga individer med kompetens av installation, driftsättningar och att utföra service och underhåll på den ofta avancerande utrustningen.

I dagens läge så kan vissa maskiner och anläggningar vara uppkopplade till nätverk och det är en uppkopplad dator som lokaliserar möjliga fel i utrustningen.

Eftersom arbetsuppgifterna kan vara varierande så behöver du som automationstekniker kunskap om datorteknik, IT, styr- och reglerteknik, elektronik och mekatronik.

Språkkunskaper är någonting som behövs då beskrivningar, anvisningar och handböcker ofta är skrivna på engelska och ibland även på tyska.

Är du utbildad automationstekniker och har ett intresse för marin verksamhet, så tveka inte. Resten fixar vi med påbyggnadsutbildningar efter behov.

En lovande framtid väntar dig som utbildad automationstekniker

En erfaren och kunnig automationstekniker är en behövd resurs, både inom den marina yrkesvärlden och i resten av samhället. Om du är utbildad tekniker eller möntör, eller om du har funderingar på att utbilda dig, samtidigt som det finns ett  intresse för yrkessjöfart och övrig marin verksamhet, så tveka inte att ta kontakt med oss!

Automationstekniker: Behovet av utbildade automationstekniker

Den marina branschen har en konstant efterfrågan på utbildade automationstekniker. Liksom många andra yrkesgrupper så står automationsteknikerna inför stora pensionsavgångar de kommande åren. Konkurrensen om automationstekniker med rätt kompetens kan därför tidvis vara hård.

För dig som är automationstekniker och som har utbildning, kompetens, erfarenhet och förståelse för utveckling inom den marina sektorn så ser framtiden därför lovande ut.

Som automationstekniker så behövs du i branschen – och branschen behöver dig som är en kunnig automationstekniker!

Liknande tjänster

  • Automationselektriker
  • Grafisk automationstekniker
  • Underhållstekniker
  • Reparatör (Lok och vagn)
  • Automationsingenjör
  • Tekniker
  • Montör

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!