Båtkonstruktör

BÅTKONSTRUKTÖR

Båtkonstruktör är konstruktörer som främst fokuserar på att konstruera båtar på bästa sätt. Yrkeskategorin är framför allt efterfrågad inom varvsindustrin, rederier och övrig marin verksamhet.


Rekrytera

Nytt jobb?

Utbildningar

Båtkonstruktör

Båtkonstruktörer jobbar med nyproduktion av båtar, arbetsuppgifterna kan vara allt från:

  • Laminering,
  • VVS,
  • Motorinstallation,
  • Ytbehandling till inredningssnickeri

Jobb med reparation och underhåll på marinor förekommer, andra båtkonstruktörer väljer att bygga träbåtar.

För närvarande är båtkonstruktör en yrkeskategori där det finns stor efterfrågan på kunniga personer med rätt kompetens och rätt erfarenhet.
Under de kommande åren så förväntas många branscher stå inför stora pensionsavgångar – och båtkonstruktörer är en av många yrkeskategorier som kommer att påverkas. Konkurrensen om kompetent personal med rätt kompetens kan därför tidvis vara hård.

Båtkonstruktörer är en resurs som behövs för Sveriges yrkessjöfart, så för den som tänkt utbilda sig till båtkonstruktör, eller som redan är färdigutbildad, din kompetens att kunna konstruera båtar kommer att behövas även i framtiden.

Båtkonstruktör

Att som företag hitta och rekrytera en båtkonstruktör

Båtkonstruktör är ett av de yrken som det råder stor brist på i Sverige. Det gör det extra svårt när man själv står i behov av en. Vi på Marinkraft är specialiserade på den marina näringen och tjänster som båtkonstruktör. Vårt och ert nätverk tillsammans med att vi ständigt jobbar med att skapa kontakt med nya båtkonstruktör och har byggt upp en kandidatbas, ger oss de bästa förutsättningarna för att hitta er båtkonstruktör.  

Marinkraft hjälper er med kompetens där det behövs. Vi är dynamiska och sätter upp en individuell plan om vem och vad vi skall göra för att ni ska kunna rekrytera en båtkonstruktör. Där igenom blir vårt mål samma som ert genom att vi stödjer er i denna rekrytering. För mer info besök gärna vår rekryteringssida.

Att hitta just din arbetsgivare

Att ha rätt medarbetare är en avgörande faktor för dagens arbetsgivare, men även för dig som båtkonstruktör. Därför har vi gjort det till vår uppgift att finnas där mellan arbetsgivare och arbetstagare i den marinan näringen och att bli proffs på att hitta det bolaget som uppfyller dina krav och önskemål.

Därför är det viktigt för oss att få reda på så mycket som möjligt om dig och dina erfarenheter som båtkonstruktör men även andra erfarenheter, drömmar, krav och mål. Både hårda och mjuka värden som kan vara eller bli avgörande för en bra arbetsmiljö för just dig.

Vi på Marinkraft är ett kompetensföretag som har specialiserat sig mot marina tjänster. Vi är därför ständigt i kontakt med företag som letar efter båtkonstruktörer, låt oss se vad som passar dig och dina mål.

Båtkonstruktör

Vad tjänar man som båtkonstruktör?

För att se aktuell lön för fartygselektriker klicka på länken nedan

Hur utbildar jag mig till båtkonstruktör?

Marinkraft jobbar med för att utöka utbudet av utbildningar i branschen.

Där vi idag har skapat och driver olika YH-utbildningar, riktade företagsutbildningar samt utbildningar för privatpersoner.

Läs gärna mer på vår sida om utbildning

VANLIGA FRÅGOR OM BÅTKONSTRUKTÖRER

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!