Elinstallatör lön

Elinstallatör lön: Vad tjänar en elinstallatör? Vad skulle en elinstallatör kunna tjäna under rätt förutsättningar? Vilken lön erbjuder våra kunder dig som är elinstallatör?

Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara, så att du enkelt kan rekrytera, eller bli rekryterad, som elinstallatören för uppdraget du önskar.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag.
Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Spontansökan

Elinstallatör lön

Elinstallatör lön är en berättigad fråga att undra över. Det är trots allt inte helt självklart att veta medelinkomsten för alla specifika yrken som finns på arbetsmarknaden. På denna sida hjälper vi dig att få svar på allt du undrar över gällande lönen för elinstallatör – oavsett om du är den som rekryterar eller är den som ansöker om att bli rekryterad.

För närvarande är elinstallatör en yrkeskategori där det finns stor efterfrågan på kunniga personer med rätt kompetens och rätt auktorisation.

Under de kommande åren så förväntas många branscher stå inför stora pensionsavgångar – elbranschen, och utbildade elinstalltör, är en sådan bransch. Konkurrensen om kompetent personal med rätt auktorisation kan därför tidvis vara hård.

Elinstallatör är en resurs som behövs för Sveriges yrkessjöfart, så för den som tänkt utbilda sig till elinstallatör, eller som redan är färdigutbildad, din kompetens inom elektronik kommer att behövas även i framtiden.

Lön elinstallatör

Du som är elinstallatör

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder dig som elinstallatör en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Som elinstallatör inom skepps- och varvsindustrin hos våra kunder så har du alltså en stor möjlighet att själv påverka din inkomst.
 • Du bör också vara medveten om att elinstallatör för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori och att konkurrensen om kompetent och erfaren personal tidvis kan vara stor.
 • Du tillhör en eftertraktad yrkesgrupp – och du behövs i branschen!

För dig som rekryterar elinstallatör

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder sina elinstallatörer en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Detta är dock inte ett ofrånkomligt krav, om ni har andra rutiner kring lönesättning inom ert företag så utgör inte det något hinder.
 • Du bör dock vara medveten om att fartygselektriker för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori.
 • Konkurrensen om kompetent och erfaren personal kan tidvis vara hård.

Lön för elinstallatör enligt Lönestatistik.se

Någon lönestatistik för just elinstallatör finns inte på Lönestatistik.se, vi har därför valt att visa statistiken för elektriker som en referens.

Se statistik

Marinkraft rekryterar elinstallatörer för jobb i hela Sverige

Rekrytering av elinstallatörer och vägledning av resursen är vad vi på Marinkraft gör bäst. Med absolut koll på vad som utmärker en bra elinstallatör, så kan vi snabbt matcha rätt individ med rätt företag för jobb i hela Sverige.

Kontakata oss om du är i behov av att rekrytera en elinstallatör.

Liknande tjänster

 • Industrielektriker
 • Serviceelektriker
 • Elektriker
 • El-tekniker
 • El-installatör
 • El-montör

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!