HAMNARBETARE

Hamnarbetare jobbar framförallt som hamnpersonal och är inte en del av fartygspersonalen. Hamnarbete är en viktig del av hamnens kärnverksamhet.


Rekrytera

Nytt jobb?

Utbildningar

Hamnarbetare

Eftersom allt styckegods numra är förpackat i containrar behöver man som hamnarbetaren i dag hantera bland annat grensletruck eller en containerkran.
Mycket av jobbet som hamnarbetare går också ut på att hantera logistiken mellan hamnen samt fartyget. Enkelt förklarat handlar det att logistiken ska ske på korrekt och säkert sätt.
Säkerhet samt noggrannhet är extremt viktiga med denna arbetsroll. 

Det mesta av arbetet för hamnarbetare sker maskinellt, så därför är det en viktig del av att behärska de truckar samt kranar som används i hamnen.
Väldigt enklat förklarat kan man dela in Sveriges hamnar i delas in i två delar.
Den södra delen hanterar containrar och rullande gods. Norr sköter transport av olika skogsprodukter.

Det är också skillnad i hanteringen av ”enhetsgods” och ”bulklast.”
Enhetsgods är det som lossas eller lastas som en enhet i taget. Det kan vara enstaka bilar samt containerflak på drygt 40 ton.

Bulklast är transporterat gods i stor mängd utan att först packas i behållare.
Antingen lossar man sådan last med kran och skopa, eller används speciellt utformade utrustning.

Den som jobbar i hamnen har vanliga yrkesroller som:

  • Signalmän:  kranförarens ögon på marken och kontrollerar säkerheten för lyft
  • Lämpare: öser löst god med skyffel 
  • Bilförare: kör av och på enskilda fordon
  • Trafikvakter: dirigerar trafik samt passagerare

Att som företag hitta och rekrytera en hamnarbetare

Hamnarbetare är ett av de yrken som det råder stor brist på i Sverige. Det gör det extra svårt när man själv står i behov av en. Vi på Marinkraft är specialiserade på den marina näringen och tjänster som hamnarbetare. Vårt och ert nätverk tillsammans med att vi ständigt jobbar med att skapa kontakt med nya hamnarbetare och har byggt upp en kandidatbas, ger oss de bästa förutsättningarna för att hitta er hamnarbetare.  

Marinkraft hjälper er med kompetens där det behövs. Vi är dynamiska och sätter upp en individuell plan om vem och vad vi skall göra för att ni ska kunna rekrytera en hamnarbetare. Där igenom blir vårt mål samma som ert genom att vi stödjer er i denna rekrytering. För mer info besök gärna vår rekryteringssida.

Hamnarbetare

Att hitta just din arbetsgivare

Att ha rätt medarbetare är en avgörande faktor för dagens arbetsgivare, men även för dig som hamnarbetare. Därför har vi gjort det till vår uppgift att finnas där mellan arbetsgivare och arbetstagare i den marinan näringen och att bli proffs på att hitta det bolaget som uppfyller dina krav och önskemål.

Därför är det viktigt för oss att få reda på så mycket som möjligt om dig och dina erfarenheter som hamnarbetare men även andra erfarenheter, drömmar, krav och mål. Både hårda och mjuka värden som kan vara eller bli avgörande för en bra arbetsmiljö för just dig.

Vi på Marinkraft är ett kompetensföretag som har specialiserat sig mot marina tjänster. Vi är därför ständigt i kontakt med företag som letar efter hamnarbetare, låt oss se vad som passar dig och dina mål.

Varvschef

Vad tjänar man som hamnarbetare?

För att se aktuell lön för hamnarbetare klicka på länken nedan

Hur utbildar jag mig till hamnarbetare?

Marinkraft jobbar med för att utöka utbudet av utbildningar i branschen.

Där vi idag har skapat och driver olika YH-utbildningar, riktade företagsutbildningar samt utbildningar för privatpersoner.

Läs gärna mer på vår sida om utbildning

VANLIGA FRÅGOR OM HAMNARBETARE

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!