JOBBA PÅ YACHT

När du jobbar på yacht ligger fokus på att ge gästerna den bästa möjliga service och upplevelse. Ombord behövs det olika kompetenser, men de vanligaste ingångspositionerna för att jobba på yacht är junior stewardess eller junior deckhand.


Rekrytera

Nytt jobb?

Utbildningar

Vad innebär det att jobba på yacht och vad är yachting?

Superyachter ägs av förmögna privatpersoner som använder sin båt ungefär som en sommarstuga. Trots att antalet gäster ombord en superyacht (standard mellan 12-14 st) förblir detsamma oavsett yachtens storlek, så kan antalet i besättningen variera mycket. Man kan se yachterna som flytande hotell. När du jobbar på yacht ligger fokus på att ge gästerna den bästa möjliga service och upplevelse. Ombord behövs det olika kompetenser, men de vanligaste ingångspositionerna för att jobba på yacht är junior stewardess eller junior deckhand. Ska du jobba som deckhand är erfarenheter inom det marina meriterande, som stewardess är allt inom service meriterande.

Yachterna reser sedan efter säsong, och spenderar mycket tid på exotiska platser så som Karibien och Maldiverna på vinterhalvåret, och St Tropez och Sardinien på sommarhalvåret. Detta ger dig som jobbar på yacht möjlighet att få följa med till och uppleva fantastiska och exotiska platser!

Det är ett flexibelt arbeta att jobba på yacht eftersom du kan jobba permanent (tills du säger upp dig), en säsong, eller kortare kontrakt under en kortare period. Du kan göra karriär och jobba dig upp till Officer och Befälhavare på exterior-sidan, eller Chief Stewardess eller Purser på interior-sidan.

Att som företag hitta och rekrytera besättning

Vi på Marinkraft är specialiserade på den marina näringen och tjänster. Vårt och ert nätverk tillsammans med att vi ständigt jobbar med att skapa nya kontakter och samarbetspartners ger oss de bästa förutsättningarna för att hitta besättningar.   Marinkraft hjälper er med kompetens där det behövs. Vi är dynamiska och sätter upp en individuell plan om vem och vad vi skall göra för att ni ska kunna rekrytera nya besättningsmedlemmar.

Marinkraft hjälper er med kompetens där det behövs. Vi är dynamiska och sätter upp en individuell plan om vem och vad vi skall göra för att ni ska kunna rekrytera en fartygselektriker. Där igenom blir vårt mål samma som ert genom att vi stödjer er i denna rekrytering. För mer info besök gärna vår rekryteringssida.

Vilka är Yachting Sweden?

Yachting Sweden jobbar för att fler ska få möjligheten att jobba utomlands på yachterna. Att jobba på en yacht utomlands är ett äventyr som innebär resor världen över, bra betalt under tiden och en unik möjlighet att få se och uppleva exotiska platser så som Karibien, Medelhavet och Asien.

Under deras introduktionskurs får du all information och de verktyg du behöver för att landa ett första jobb. Efter kurs får du sedan hjälp att utforma ett CV, guiding genom jobb-sök och de rekryterar även direkt till yachterna genom Systerbolaget Yachting Scandinavia. I en bransch där kontakter och nätverk är otroligt viktigt kommer du genom Yachting Sweden bli en del av ett stort nätverk där du får kontakt med tidigare deltagare och andra erfarna i branschen.

Mer information om yachting Sweden hittar du på deras hemsida:

Hemsida: www.yachtingsweden.se

Vad tjänar du när du jobbar på yacht

Ingångslön ligger på ca 25000 – 30000 kronor, och på så kallade charteryachter har du dessutom möjlighet att få generösa summor med dricks. Det kan bli så mycket som 60.000 kr för en veckas jobb!

Vad krävs för att jobb på yacht?

Utan rätt information och rätt verktyg kan yachting kännas som en krånglig bransch att få in en fot i. Det finns ingen, eller mycket lite, information på svenska, och det är lätt hänt att ta onödiga omvägar som enkelt kan undvikas om man har rätt kunskap från början.

Yachting Sweden har därför satt ihop en introduktionskurs där dem i detalj går igenom den information du behöver för att så snabbt och smidigt som möjligt få ditt första jobb ombord. Introduktionskursen täcker också bitar som dina rättigheter ombord, vad du kan förvänta dig av ett kontrakt, skatter och löner, visum, försäkringar och annat du kan behöva tänka på när du jobbar i branschen. Kursen kan du gå fysiskt på plats i Stockholm, eller online.

För dig som kommer via Marinkraft finns en rabattkod att lösa in! Kontakta Anna Harling på anna.harling@marinkraft.se för att lösa in rabatten.

Läs gärna mer om våra andra utbildningar på vår sida om utbildning

VANLIGA FRÅGOR OM ATT JOBBA PÅ YACHT

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Vi samarbetar med bl.a Rederi som du kan läsa om här
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!