Kock lön

Kock lön: Vad tjänar en kock? Vad skulle en kock kunna tjäna under rätt förutsättningar? Vilken lön erbjuder våra kunder dig som är kock?

Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara, så att du enkelt kan rekrytera, eller bli rekryterad, som den mest passande kock för uppdraget du önskar.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag.
Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Spontansökan

Kock lön

Kock lön är en berättigad fråga att undra över. Det är trots allt inte helt självklart att veta medelinkomsten för alla specifika yrken som finns på arbetsmarknaden. På denna sida hjälper vi dig att få svar på allt du undrar över gällande lönen för den som är kock – oavsett om du är den som rekryterar eller är den som ansöker om att bli rekryterad.

För närvarande är kock en yrkeskategori där det finns stor efterfrågan på kunniga personer med rätt kompetens, erfarenhet och engagemang.

Under de kommande åren så förväntas många branscher stå inför stora pensionsavgångar – restaurangbranschen, och kockar, är en sådan bransch. Konkurrensen om kompetent personal kan därför tidvis vara hård.

Kock är en resurs som behövs för Sveriges yrkessjöfart, så för den som tänkt utbilda sig till kock, eller som redan är utbildad, din kompetens och kreativitet kommer att behövas även i framtiden.

Lön för den som är kock

Du som är kock

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder dig som kock en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Som kock inom skepps- och varvsindustrin hos våra kunder så har du alltså en stor möjlighet att själv påverka din inkomst.
 • Du bör också vara medveten om att kock för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori och att konkurrensen om kompetent och erfaren personal tidvis kan vara stor.
 • Du tillhör en eftertraktad yrkesgrupp – och du behövs i branschen!

För dig som rekryterar kockar

 • Majoriteten av våra kunder erbjuder sina kockar en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
 • Detta är dock inte ett ofrånkomligt krav, om ni har andra rutiner kring lönesättning inom ert företag så utgör inte det något hinder.
 • Du bör dock vara medveten om att kockar för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori.
 • Konkurrensen om kompetent och erfaren personal kan tidvis vara hård.

Lön för en utbildad kock enligt Lönestatistik.se

Se statistik

MARINKRAFT REKRYTERAR KOCKAR FÖR JOBB I HELA SVERIGE

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra kockar har stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer och alla våra kandidater arbetar självständigt. Självklart har de också rätt erfarenhet för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en engagerad kock.

Vi rekryterar även båtmekaniker, marinmekaniker, konstruktörer, projektledare och övrig säljpersonal på alla nivåer som efterfrågas.

Marinkraft har idag kontor i Stockholm, men vi rekryterar och bemannar i hela Sverige.

Välkommen till oss på Marinkraft, er bästa partner när ni behöver rekrytera en driven, erfaren och kreativ kock!

Liknande tjänster

 • Caterer
 • Kökschef
 • Rotissör
 • Sjöintendent

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!