Lots lön

Lots lön: Vad tjänar en lots? Vad skulle en lots kunna tjäna under rätt förutsättningar? Vilken lön erbjuder våra kunder dig som är lots?

Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara, så att du enkelt kan rekrytera, eller bli rekryterad, som fartygselektrikern för uppdraget du önskar.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag.
Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Spontansökan

Lots lön

Lots lön är en berättigad fråga att undra över. Det är trots allt inte helt självklart att veta medelinkomsten för alla specifika yrken som finns på arbetsmarknaden. På denna sida hjälper vi dig att få svar på allt du undrar över gällande lönen för lotsar – oavsett om du är den som rekryterar eller är den som ansöker om att bli rekryterad.

För närvarande är lots en yrkeskategori där det finns stor efterfrågan på kunniga personer med rätt kompetens och rätt erfarenhet.

Idag finns de ca 200 lotsar i Sverige (uppgift från juli 2019). Sjöfartsverket uppger att behovet att rekrytera nya lotsar är stort, bland annat på grund av pensionsavgångar.

Lots är en resurs som behövs för Sveriges yrkessjöfart, så för den som tänkt utbilda sig till lots, eller som redan är färdigutbildad, din erfarenhet gällande yrkessjöfart och säkerhet kommer att behövas även i framtiden.

Lön lots

Du som är lots

  • Majoriteten av våra kunder erbjuder dig som lots en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
  • Som lots inom skepps- och varvsindustrin hos våra kunder så har du alltså en stor möjlighet att själv påverka din inkomst.
  • Du bör också vara medveten om att lots för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori och att konkurrensen om kompetent och erfaren personal tidvis kan vara stor.
  • Du tillhör en eftertraktad yrkesgrupp – och du behövs i branschen!

För dig som rekryterar lotsar

  • Majoriteten av våra kunder erbjuder sina lotsar en fast lön efter ålder och erfarenhet samt därtill en mindre, rörlig, provisionsbaserad lön.
  • Detta är dock inte ett ofrånkomligt krav, om ni har andra rutiner kring lönesättning inom ert företag så utgör inte det något hinder.
  • Du bör dock vara medveten om att lotsa för närvarande är en efterfrågad yrkeskategori.
  • Konkurrensen om kompetent och erfaren personal kan tidvis vara hård.

Lön för lots enligt Lönestatistik.se

Se statistik

REKRYTERA LOTS MED RÄTT KOMPETENS

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra lotsar har stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer och alla våra kandidater arbetar självständigt. Givetvis har de också rätt erfarenhet för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en lots.

Vi rekryterar även båtmekaniker, marinmekaniker, konstruktörer, projektledare och övrig säljpersonal på alla nivåer som efterfrågas.

Marinkraft har idag kontor i Stockholm, men vi rekryterar och bemannar i hela Sverige.

Välkommen till oss på Marinkraft, er bästa partner när ni behöver rekrytera en erfaren lots!

Liknande tjänster

  • Sjökapten
  • Sjöingenjör

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!