Julia Forsell


personligt motto

Att vara nyfiken! Det kommer då alltid finnas något nytt att lära sig och allt blir så mycket roligare då.

Varför valde jag detta yrke?

Jag hittade det nya intresset med att mecka vid 18-års ålder och blev helt såld på allt som hade med motorljud att göra. Allt från stort till smått och jag ville bara lära mig mer och mer.

Till slut insåg jag att det var det här jag ville jobba med och vad är då inte bättre än att få jobba nära sjön? Efter en reklam för utbildningen till marin servicetekniker på Xenter i Botkyrka så klickade jag på ansök direkt. Under året så växte intresset och det har inte slutat sen dess.

Jag har inte en sekund ångrat att jag sade upp mig från mitt receptionistjobb för att jobba med det jag verkligen vill.

Vad är roligast med yrket?

Det finns inte bara en sak att sätta fingret på men för mig är det att jag får vara mig själv mer än någonsin. Jag får använda mina händer, skapa, laga och fixa tillsammans med att jag får vara påhittig och en problemlösare. Ibland får man komma på egna idéer eller egna verktyg för att vinna vissa utmaningar. Ingen dag är den andra lik och man kommer aldrig att bli helt fullärd för det finns alltid någonting nytt att lära sig!

Vad rekommenderar jag andra som är intresserade?

Att bara göra och inte tänka så mycket. Tycker man att det verkar roligt, vad är då det värsta som kan hända?


Samt att bara vara sig själv. Det finns ingen viss typ eller att man ska behöva ändra på sig själv för att passa in i arbetet. Släppa på katastrof-tänket lite.

Läs här om månadens tekniska sjöglimt 1 och månadens tekniska sjöglimt 3.

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Vi samarbetar med bl.a Rederi som du kan läsa om här
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!

TEKNISKA YH-UTBILDNINGAR som Vi rekommenderar

Företag vi samarbetar med