Josefine wang


personligt motto

Du vet aldrig när livet tar slut så ta tillvara på tiden och våga kliva utanför din comfort zone!

Varför valde jag detta yrke?

Jag kände att jag behövde en nytändning i yrkeslivet och ville testa något helt annat då jag arbetat inom vården i många år. Jag har alltid varit intresserad av båtlivet då vi haft båt i familjen under min uppväxt.

Jag har också ett motorintresse och funderade på hur jag skulle kunna förena dessa och hittade då marinteknikerutbildningen på Arena yrkeshögskola och kände att det var en utbildning för mig då den är både praktisk och teoretisk. 

Vad är roligast med yrket?

Yacht delivery

Det är ett varierande jobb, ingen dag är den andra lik eftersom arbetsuppgifterna är väldigt olika.

Kundkontakten är ett roligt inslag och att möta kundens behov är både givande och utmanande. Då jag gillar att arbeta med händerna är detta ett yrke som passar mig eftersom det är många praktiska moment.      

Vad rekommenderar jag andra som är intresserade?

Sök och våga testa något nytt. Du behöver inte ha någon förkunskap, utbildningen ger dig den kunskap du behöver. Så länge du har ett intresse av att vilja lära dig så kommer du få alla verktyg på utbildningen. Det är ett yrke som passar dig som gillar att utvecklas då båtbranschen är i ständig utveckling och det finns alltid nya kunskaper att inhämta. Läs här om månadens tekniska sjöglimt 2 och månadens tekniska sjöglimt 4.

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Vi samarbetar med bl.a Rederi som du kan läsa om här
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!

TEKNISKA YH-UTBILDNINGAR som Vi rekommenderar

Företag vi samarbetar med