Michaela Snöborgs


personligt motto

Sluta aldrig vara nyfiken! 

Varför valde jag detta yrke?

Jag studerade maskinteknik med inriktning sjöfart (sjöingenjör) på Högskolan på Åland. Nu jobbar jag som förstemaskinist på ett fraktfartyg. Det innebär kortfattat att jag bland annat har vaktgående rutiner, håller på med olika slags serviceunderhåll och är maskinrummets arbetsledare.

Jag har nog alltid varit intresserad av sjöfart utan att jag har haft någon större anknytning till branschen. Jag är uppvuxen i Västerås och jobbade som tonåring på några små båtar där. Jag har också spenderat många somrar vid Landsort när jag var yngre och där fått höra många intressanta och spännande historier om till exempel lotskörningar. Att jag sedan på riktigt fick upp ögonen för sjöfarten och sökte mig till det skedde under slutet av min gymnasietid i samband med en studentmässa.

Vad är roligast med yrket?

Det roligaste är nog att det är så varierande, ingen dag är den andra lik. Rutinarbeten blandas med oväntade händelser eller egna kreativa idéer och lösningar på saker.Det roligaste är nog att det är så varierande, ingen dag är den andra lik.

Rutinarbeten blandas med oväntade händelser eller egna kreativa idéer och lösningar på saker.

Vad rekommenderar jag andra som är intresserade?

Att prova på och våga.

Åtminstone lite måste man studera för att få jobba på sjön men sen finns det oändligt med möjligheter och vad man tror att man från början vill jobba med är kanske inte dit man i slutändan hamnar och det tycker i alla fall jag är väldigt spännande. Och apropå spänning finns det nivåer för alla, alltifrån trygga färjor och kryssningsfartyg med stor besättning till exempelvis mindre fiskebåtar på vatten som är lite mer utmanande.

Finns något för alla!

Läs här om månadens tekniska sjöglimt 5 och månadens tekniska sjöglimt 6.

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Vi samarbetar med bl.a Rederi som du kan läsa om här
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!

TEKNISKA YH-UTBILDNINGAR som Vi rekommenderar

Företag vi samarbetar med