Ann sofie eriksson


personligt motto

Det här är för roligt för att låta bli att göra, säger jag ibland till mig själv när jag upptäcker nya saker. Den här yrkesresan var ett sådant fall.

Varför valde jag detta yrke?

Jag gick utbildningen Ångmaskinist TF75 år 2019 och har sedan dess jobbat som eldare på såväl koleldade som oljeeldade fartyg.

En av mina drivkrafter var att jag älskar att få insikt i värdar som är annorlunda än den vanliga vardag vi annars har runt omkring oss.

Det känns också meningsfullt att bidra till att dessa fina fartyg fortsätter gå, att människor får uppleva att resa med dem och att kunskapen om drift av historiska ånganläggningar lever vidare.

Vad är roligast med yrket?

Att känna sig som en del av hela fartygets maskineri och framdrift är en häftig känsla.

Och inte minst tidsresan! Att jobba med en anläggning som ofta är långt över hundra år gammal, och i många fall även jobba på samma sätt som man gjorde då.

Vad rekommenderar jag andra som är intresserade?

Tänk inte bara på det! Ta kontakt med utbildare, maskinpersonal, Sveriges Ångbåtsförening, vem som helst som har ett ben i miljön och kan lotsa dig vidare.

Och under tiden tills du själv är igång: Besök maskinrummen på ångfartygen – du kommer garanterat inte bli mindre intresserad!

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Vi samarbetar med bl.a Rederi som du kan läsa om här
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!

TEKNISKA YH-UTBILDNINGAR som Vi rekommenderar

Företag vi samarbetar med