Matros utbildning

Matros utbildning är kanske något du undrar över. Vad krävs egentligen för att du ska kunna utbilda dig som matros?
Vilka egenskaper efterfrågas? Vilka kunskaper bör du besitta? Dessa och liknande frågor kan vi hjälpa dig att besvara.

Sedan 2014 hjälper vi företag att rekrytera den mest passande personal för deras diverse uppdrag. Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenheter inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Varje dag vägleder vi företag och arbetare att lyckas med sitt förvärv på bästa sätt!

Spontansökan

Matros utbildning

Matros utbildning:

För att kunna arbeta som matros på Sveriges rederier och fartyg, så krävs en godkänd utbildning. Utbildningen, Riksrekryterande Sjöfartsutbildningen, finns på ett tiotal orter i Sverige och utbildar till en lättmatrosbehörighet till och börja med. Efter att ha seglat ihop 12 månader av däcktjänstgöring, och blivit godkänd, så har du möjlighet att ansöka om matrosbehörighet.

Du behöver även ha ett giltigt svenskt läkarintyg som uppfyller kraven enligt STCW-Manila där det framgår att syn- och hörselkraven är uppfyllda.

En lovande framtid väntar dig som är matros

Det finns möjlighet för vidareutbildning hos Sjöfartsverket inom nautisk utbildning om så önskas.

Om du har en önskan att vara på öppet vatten och utföra varierande och spännande arbetsuppgifter, så har du nog hittat rätt i utbildningen som matros.

Många rederier söker efter utbildade matroser, så tveka inte att ta kontakt med oss på Marinkraft om du har ett intresse för den marina verksamheten.

Matros: Behovet av utbildade matroser

Den marina branschen har en konstant efterfrågan på utbildade matroser. Trots att det tidvis kan vara tufft, ni som är matroser behövs.

För dig som är matros och som har utbildning, kompetensen, erfarenheten och förståelsen för utveckling inom den marina sektorn så väntar dig en givande framtid.

Som matros så behövs du i branschen – och branschen behöver dig som är en driven, och utbildad matros!

Liknande tjänster

  • Sjökapten
  • Styrman
  • Lots
  • Lättmatros

Få notiser om jobb som passar dig

✔ Registrera dig hos oss
✔ Få chansen till ditt drömjobb
✔ Skapa framtidsmöjligheter

Ring mig
+
Ring mig!