Utbildare inom elteknik/automation

Dela annonsen:

Nu söker vi utbildare inom elektronik/automation till yrkeshögskoleutbildning i Stockholms region. 

Varje yrkeshögskoleutbildning innehåller ett antal delkurser som speglar den kompetensprofil som behövs i yrket. Utbildningen till automationsspecialist innehåller bland annat kurser såsom elteknik, materiallära, matematik och felsökning. Det är här du kommer in!

Vill du vara med och göra skillnad?

Vi söker dig som vill förmedla dina kunskaper och utbilda vuxna till morgondagens tekniker. Här spelar du och dina medarbetare en viktig roll i att hjälpa de studerande att få den kompetens som behövs för att komma ut på arbetsmarknaden.

ARBETSBESKRIVNING

I rollen som utbildare inom elteknik/automation får du ett omväxlande arbete där du leder teorilektioner i klassrum varvat med praktiska moment. Du planerar, genomför, dokumenterar och följer upp undervisningen. Vi litar på din förmåga att i grupp eller självständigt kunna planera och genomföra dom olika momenten i utbildningen. 

Elteknikkursens huvudsakliga innehåll

Kursen ger specialiserade kunskaper om elsäkerhet. Den behandlar även bl.a. växelström, likström, sensorer och elektronik, samt ger grundläggande förståelse för olika kraftdistributionssystem.

Automationskursens huvudsakliga innehåll

Kursen behandlar för yrkesrollen relevanta system för automatiserad kontroll, och ger bl.a. specialiserade kunskaper om PLC, PC, programmering och instrumentering med PIDreglering.

System- och funktionsanalyskursens huvudsakliga innehåll

Kursen behandlar analysförmåga att från manualer, ritningar och program förstå och hantera maskinens system med delfunktioner som syftar till att klara felsökning, modifieringar och förbättringar samt säkerhetssystemets integration. Efter genomgången kurs ska den studerande självständigt kunna utföra underhåll enligt rådande praxis.

KVALIFIKATIONER

För att vara aktuell för tjänsten som utbildare inom elteknik/automation behöver du ha bred erfarenhet inom området, jobbat som tekniker och ha kunskap inom mekanik och felsökning. Har du yrkeskunnandet så hjälper vi dig in i lärarrollen.

Uttagningen sker löpande så tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdagen. ´

Välkommen med din ansökan!

Region

Stockholm i Stockholms län

Arbetstid / Varaktighet

Tillsvidareanställning

Lön / Förmåner

Lön enligt avtal.

Kontaktperson

Sara Nordin
 Skicka mail

Om Marinkraft

Marinkraft är ett bemannings och rekryteringsföretag med rötter från den marina näringen.

Detta gör att vi förutom de övriga yrkesrollerna i land även förstår och kan översätta sjögående yrkesroller och kompetenser.
Vilket skapar många fler synergier än man kan tro, då ett fartyg är ett flytande sammhälle där de flesta yrkesroller eller arbetsuppgifter finns.