LÄTTMATROS

Som lättmatros jobbar du med underhållsarbete, reparation och stöd vid lastning, lossning och kontroll över olika funktioner ombord ett fartyg.


Rekrytera

Nytt jobb?

Utbildningar

Lättmatros

Lättmatros är en svensk behörighet för sjömän. En lättmatros är mer befaren än en jungman (dvs lättmatrosen har haft däcktjänstgöring i minst 12 månader, eller godkänd utbildning), men högre i rang är matrosen.

Uppgifterna som en lättmatros utför liknar i stora drag arbetsuppgifterna som tilldelas matrosen, så det kan vara svårt att se vad som skiljer dessa två åt. Den egentliga skillnaden är i grund och botten erfarenheten. Erfarenheten som ställs på en lättmatros är lägre än den som krävs för en matros.

De är Transportstyrelsen som tillsammans med redaren avgör om det aktuella fartyget behöver matroser, lättmatroser eller en kombination av båda två.

Att som företag hitta och rekrytera en lättmatros

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra lättmatroser har alltid ett stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer. Alla våra kandidater arbetar självständigt och har självfallet rätt kompetens för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en lättmatros.

Vi rekryterar även sjöbryggan, sjöbryggan, sjöingenjör, sjökapten, skeppare och övrig säljpersonal på alla nivåer som efterfrågas.

Marinkraft har idag kontor i Stockholm, men vi rekryterar och bemannar i hela Sverige.

Välkommen till oss på Marinkraft, er bästa partner vid rekrytering av en erfaren lättmatros!

Att hitta just din arbetsgivare

Att ha rätt medarbetare är en avgörande faktor för dagens arbetsgivare, men även för dig som lättmatros. Därför har vi gjort det till vår uppgift att finnas där mellan arbetsgivare och arbetstagare i den marinan näringen och att bli proffs på att hitta det bolaget som uppfyller dina krav och önskemål.

Därför är det viktigt för oss att få reda på så mycket som möjligt om dig och dina erfarenheter som lättmatros, men även andra erfarenheter, drömmar, krav och mål. Både hårda och mjuka värden som kan vara eller bli avgörande för en bra arbetsmiljö för just dig.

Vi på Marinkraft är ett kompetensföretag som har specialiserat sig mot marina tjänster. Vi är därför ständigt i kontakt med företag som letar efter lättmatroser, låt oss se vad som passar dig och dina mål.

Vad tjänar man som lättmatros?

För att se aktuell lön för lättmatroser klicka på länken nedan:

Hur utbildar jag mig till fartygselektriker

Marinkraft jobbar med för att utöka utbudet av utbildningar i branschen.

Där vi idag har skapat och driver olika YH-utbildningar, riktade företagsutbildningar samt utbildningar för privatpersoner.

Läs gärna mer på vår sida om utbildning

VANLIGA FRÅGOR OM LÄTTMATROSER

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!