MATROS

Matros är en svensk behörighet för sjömän. En matros har haft däcktjänstgöring i minst 24 månader, och är därmed högre i rang än både lättmatrosen och en jungman


Rekrytera

Nytt jobb?

Utbildningar

Matros

Matrosen kan ses som spindeln i nätet ombord på svenska fartyg. Deras arbetsuppgifter är många och varierande, så det finns med andra ord alltid någonting att göra som en matros på ett fartyg.

Att jobba som matros

Som matros består dina arbetsuppgifter huvudsakligen utav fartygets underhåll och vård, men det finns långt mycket mer som du kan bistå med. Dina arbetsuppgifter, även om de i många fall har med fartygets underhåll (dvs måla, smörja och hålla rent exempelvis) att göra, innefattar även att släppa på och av passagerare, sälja biljetter och i vissa fall även servering.
Du hjälper även befälhavaren med sysslor som rör fartyget under drift. En sak som påverkar dina arbetsuppgifter är fartyget du är anställd på.

Matroser arbetar också på bryggan, vilket är där fartyget navigeras och styrs. Du kommer vara med vid lastning och lossning och sköter också kontrollen av fartygets kranar och truckar.
När stöldbegärligt gods finns på fartygen så är matrosen en av dem som vaktar detta gods.
Som utbildad matros väntar dig med andra ord ett spännande och varierande yrke.

Som yrkesgrupp är du en eftertraktad resurs för alla rederier och för Sveriges alla fartyg. Internationellt sett så är Sveriges matroser generellt sett som ”mycket duktiga”.

Att som företag hitta och rekrytera en matros

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra matroser har alltid ett stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer. Alla våra kandidater arbetar självständigt, självfallet har de också rätt kompetens för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en matros.

Marinkraft hjälper er HR med det som behövs. Vi är dynamiska och sätter upp en individuell plan om vem och vad vi skall göra för att ni ska kunna rekrytera en matros.

Där igenom blir vårt mål samma som ert genom att vi stödjer er i denna rekrytering. För mer info besök gärna vår rekryteringssida.

Att hitta just din arbetsgivare

Att ha rätt medarbetare är idag en avgörande faktor för dagens arbetsgivare, men även för dig som matros det är därför vi har gjort det till vår uppgift att finnas där mellan arbetsgivare och arbetstagare i den marinan näringen och att bli proffs på att hitta det bolaget som uppfyller dina krav och önskemål.

Därför är det viktigt för oss att få reda på så mycket som möjligt om dig och dina erfarenheter som matros men även andra erfarenheter, drömmar, krav och mål. Både hårda och mjuka värden som kan vara eller bli avgörande för en bra arbetsmiljö för just dig.

Vad tjänar man som matros?

För att se aktuell lön för matros klicka på länken nedan

Hur utbildar jag mig till matros?

Marinkraft jobbar med för att utöka utbudet av utbildningar i branschen.

Där vi idag har skapat och driver olika YH-utbildningar, riktade företagsutbildningar samt utbildningar för privatpersoner.

Läs gärna mer på vår sida om utbildning

VANLIGA FRÅGOR OM MATROSER

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!