Matros

Matros är en av många tjänster som vi på Marinkraft är specialiserade på att rekrytera. Med år av erfarenhet och djupa kunskaper kring den marina yrkesvärlden så vet vi mycket väl vad som utmärker en bra matros.
Vi på Marinkraft är Sveriges enda bemannings- och rekryteringsföretag som är specialiserade på marina tjänster.

Hos oss hittar du allt ifrån professionella säljare inom båtindustrin till mekaniker, elektriker och varvsarbetare som har erfarenhet inom det marina på flertalet kända företag i Sverige.

Oavsett om du är i behov av personal, eller om du är i behov av jobb som kräver just dina kompetenser – hos oss på Marinkraft har du kommit rätt!

Matros via Marinkraft

Matros är en svensk behörighet för sjömän. En matros har haft däcktjänstgöring i minst 18 månader och är därmed högre i rang än både lättmatrosen och en jungman.

Matrosen kan ses som spindeln i nätet ombord på svenska fartyg. Deras arbetsuppgifter är många och varierande, så det finns med andra ord alltid någonting att göra som en matros på ett fartyg.

Vardagen som matros

Som matros består dina arbetsuppgifter huvudsakligen utav fartygets underhåll och vård, men det finns långt mycket mer som du kan bistå med. Dina arbetsuppgifter, även om de i många fall har med fartygets underhåll (dvs måla, smörja och hålla rent exempelvis) att göra, innefattar även att släppa på och av passagerare, sälja biljetter och i vissa fall även servering.
Du hjälper även befälhavaren med sysslor som rör fartyget under drift.
En sak som påverkar dina arbetsuppgifter är fartyget du anställs på.

Matroser arbetar också på bryggan, vilket är där fartyget navigeras och styrs. Du kommer vara med vid lastning och lossning och sköter också kontrollen av fartygets kranar och truckar.
När stödbegärligt gods finns på fartygen så är matrosen en av dem som vaktar detta gods.
Som utbildad matros väntar dig med andra ord ett spännande och varierande yrke.

Som yrkesgrupp är du en eftertraktad resurs för alla rederier och för Sveriges alla fartyg.

Enligt vissa uppgifter så finns det idag ett överskott på matroser i Sverige. Internationellt sett så är Sveriges matroser generellt sett ”mycket duktiga”, men samtidigt ”för dyra” vilket gör att det tidvis kan vara tufft för dig (eller kanske någon du känner) att få den karriär du önskar som matros – åtminstone ett tag framöver.
Ge inte upp dock! Du behövs som en hjälpande hand på våra hav och fartyg.


REKRYTERA RÄTT MATROS

Marinkraft hjälper företag att hitta rätt kandidater inom alla marina yrkesroller. Våra matroser har alltid ett stort fokus på kvalitet, god service och långsiktiga kundrelationer. Alla våra kandidater arbetar självständigt, självfallet har de också rätt kompetens för uppdraget.

Marinkraft är alltid redo att ställa upp för våra kunder vid behov av en matros.

Vi rekryterar även Yacht Delivery, riktad rekrytering, utbildare inom mekanik, utbildningskoordinator, jobbannonsera och övrig säljpersonal på alla nivåer som efterfrågas.

Marinkraft har idag kontor i Stockholm, men vi rekryterar och bemannar i hela Sverige.

Välkommen till oss på Marinkraft, er bästa partner vid rekrytering av en matros!


Matros FAQ


KONTAKTA OSS