Båtmekaniker

MARINMEKANIKER

En marinmekaniker, eller marintekniker, jobbar främst med att installera, modernisera, och laga både båtens motor och maskiner.


Rekrytera

Nytt jobb?

Utbildningar

Marinmekaniker

Marinmekaniker och tekniker arbetar med både traditionella hantverkarverktyg, men använder även olika tekniska mätinstrument för att kontrollera motorer och andra elektriska funktioner.

Marinmekaniker eller Marintekniker är en yrkeskategori där det för närvarande finns en stor efterfrågan på kunniga personer med rätt och aktuell kompetens. Enbart i Stockholm så räknar man med att det i dagsläget saknas minst 300 mekaniker eller tekniker.

I hela Sverige är den siffran omkring 1 500. Ytterligare nyrekryteringar kommer att behövas, då man räknar med att många av dagens marina mekaniker eller tekniker kommer att gå i pension inom de närmaste åren.

marin jobb

Att som företag hitta och rekrytera en marinmekaniker

Marinmekaniker är ett av de yrken som det råder stor brist på i Sverige. Det gör det extra svårt när man själv står i behov av en. Vi på Marinkraft är specialiserade på den marina näringen och tjänster som marinmekaniker. Vårt och ert nätverk tillsammans med att vi ständigt jobbar med att skapa kontakt med nya marinmekaniker och har byggt upp en kandidatbas, ger oss de bästa förutsättningarna för att hitta er marinmekaniker.  

Marinkraft hjälper er med kompetens där det behövs. Vi är dynamiska och sätter upp en individuell plan om vem och vad vi skall göra för att ni ska kunna rekrytera en marinmekaniker. Där igenom blir vårt mål samma som ert genom att vi stödjer er i denna rekrytering. För mer info besök gärna vår rekryteringssida.

marin utbildning

Att hitta just din arbetsgivare

Att ha rätt medarbetare är en avgörande faktor för dagens arbetsgivare, men även för dig som marinmekaniker. Därför har vi gjort det till vår uppgift att finnas där mellan arbetsgivare och arbetstagare i den marinan näringen och att bli proffs på att hitta det bolaget som uppfyller dina krav och önskemål.

Därför är det viktigt för oss att få reda på så mycket som möjligt om dig och dina erfarenheter som marinmekaniker men även andra erfarenheter, drömmar, krav och mål. Både hårda och mjuka värden som kan vara eller bli avgörande för en bra arbetsmiljö för just dig.

Vi på Marinkraft är ett kompentensföretag som har specialiserat sig mot marina tjänster. Vi är därför ständigt i kontakt med företag som letar efter marinmekaniker, låt oss se vad som passar dig och dina mål.

Marintekniker, (400 yh–poäng, Flex) 0-2år

Vad tjänar man som marinmekaniker?

För att se aktuell lön förmarinmekaniker klicka på länken nedan

Marintekniker, (400 yh–poäng, Bunden) ca 2 år

Hur utbildar jag mig till marinmekaniker?

Marinkraft jobbar med för att utöka utbudet av utbildningar i branschen.

Där vi idag har skapat och driver olika YH-utbildningar, riktade företagsutbildningar samt utbildningar för privatpersoner.

Läs gärna mer på vår sida om utbildning

VANLIGA FRÅGOR OM FARTYGSELEKTRIKER

FUNDERAR DU PÅ DIN FRAMTID


Vår personal har både ett stort kontaktnät och erfarenhet inom branschen.
Det ger oss en unik fördel att hitta kvalificerad och kompetent personal till ditt företag.
I den marina världen finns en stor variation av yrkesroller, allt från befattningar till sjöss till arbeten på land.
Vi både rekryterar och bemannar många tjänster som mekaniker, ingenjörer och chefer. Marinkraft, gör det enkelt för HR avdelningen!